Inovet neemt producten over van het Oostenrijkse Alvetra & Werfft GmbH

Inovet nieuws

Inovet neemt producten over van het Oostenrijkse Alvetra & Werfft GmbH

Inovet® voegt een nieuw gamma diergeneesmiddelen toe aan haar portfolio met de acquisitie van alle licenties en productierechten van Alvetra & Werfft GmbH, de diergeneeskundige afdeling van het Oostenrijkse beursgenoteerde Sanochemia.

Alvetra u. Werfft GmbH, dat opgericht werd in 1948, is een onafhankelijk bedrijf gespecialiseerd in niche diergeneesmiddelen en gezondheidsproducten voor dieren in de Duitstalige landen en Oost-Europa. Het bedrijf bedient ongeveer 2500 dierenartsen via een eigen rechtstreeks verkoopnetwerk in Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Daarnaast werkt het in meer dan 20 landen samen met distributiepartners. Alvetra u. Werfft GmbH is gespecialiseerd in rundvee, varkens, paarden, honden en katten. Het brede gamma omvat pijnstillers, ontstekingsremmers, antibiotica, gespecialiseerde producten en aanvullende voeders voor een breed scala aan toepassingen. De bekendste producten zijn Alvegesic®, Carofertin® en Menbuton.

Inovet gaat de diergeneesmiddelen produceren, internationaal op de markt brengen onder haar eigen merk en ze verder verspreiden via haar eigen verkoopnetwerk in meer dan 120 landen. Tijdens een overgangsperiode zal Sanochemia de productie van Alvegesic® voortzetten.

Dr. Klaus Gerdes, CMO Sanochemia: “Met deze stap kiezen we voor een strakkere bedrijfsstructuur, zodat we ons kunnen focussen op onze hoofdactiviteiten in de humane geneeskunde. Met Inovet hebben we een partner gevonden die, dankzij haar uitgebreide expertise en succes op diergeneeskundig vlak, zeker in staat is om de gekochte producten te lanceren. Dit komt ook Sanochemia ten goede.”

Dr. Jan Moons, CEO Inovet: “Met deze overname breidt Inovet haar productportfolio verder uit en versterkt het haar aanwezigheid in de rundveesector. Bovendien kunnen we de ervaring en marktkennis van Alvetra u. Werfft GmbH in Oostenrijk en Duitsland gebruiken. We gaan synergie creëren tussen de 2 bedrijven om onze klanten extra technische ondersteuning te bieden.”

Financiële details van de aankoop worden niet bekendgemaakt.

Contacteer ons.
Wij helpen graag!

Contact

2021 © Inovet Group
Gecreëerd door We Are Knights

Global

Home markets

Belgium

France

Hungary

Vietnam

Opgelet, de regelgeving en de medische toepassingen kunnen van land tot land verschillen. De informatie op de site die u bezoekt, is mogelijk niet van toepassing in uw land. Raadpleeg de website van het FAGG voor meer informatie.