Is dit het calciumsupplement waarop u zat te wachten?

Inovet

Weer een calciumsupplement horen we u al denken. Ja, maar dit keer eentje met bijzondere eigenschappen. Milca4®heeft een unieke vorm en werking. Het bevat namelijk 4 verschillende soorten calcium:

1+2. Propionaat en formiaat voor een snelle aanvulling van calciumtekorten.
3.     Pidolaat stimuleert de calciumbindende eiwitten om de calcium langer vast te houden waardoor een hypercalcemie wordt vermeden.
4.     Alginaat verpakt in bolletjes die intact voorbij de pens gaan en pas in de dunne darm hun calcium en energie vrijgegeven.

Rond de partus daalt het calciumgehalte bij alle koeien en ongeveer 50% van de koeien ondergaat een subklinische hypocalcemie met grote gevolgen voor de melkproductie en immuniteit van de koe.

Een klassieke calciumsupplementatie (meestal propionaat en formiaat) zorgt voor een snelle en kortstondige stijging van het calciumgehalte. Stijgt het gehalte aan calcium te hoog, dan volgt een hormonale reactie die de uitscheiding van calcium via de urine stimuleert (calcitonine-respons). Dit kan opnieuw resulteren in een toestand van hypocalcemie.

→ De propionaat en formiaat in Milca4® zorgen voor de initiële en snelle stijging die nodig is om uit de hypocalcemie te geraken.

→ Dankzij de pidolaat wordt de calcium langer wordt vastgehouden in het lichaam zodat geen uitscheiding wordt geïnitieerd.
De koe blijft dus in de veilige groene zone van de grafiek.

→ Alginaat uit algen bevat energie en calcium die pas in de dunne darm wordt vrijgegeven waardoor een lange werking wordt bereikt.

→ Klik hier voor de folder ←

Milca4® 4 x 500 ml is te koop bij uw groothandelaar en ook bij Inovet.
Milca4® is een product van Inovet en wordt uitsluitend via de dierenartsen in België, Nederland en Frankrijk verkocht.

Aarzel niet ons te contacteren indien u hierover meer informatie wenst.

Contacteer ons.
Wij helpen graag!

Contact

2021 © Inovet Group
Gecreëerd door We Are Knights