Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Inovet nieuws

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Inovet is altijd enthousiast om zich te verbeteren. Daarom gingen we afgelopen jaar de uitdaging aan om onze bijdrage om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO) te evalueren via het platform EcoVadis. 

EcoVadis gebruikt een evaluatiemethode die de kwantitatieve en kwalitatieve evolutie van een bedrijf meet rond thema’s die verband houden met duurzame ontwikkeling.

MVO gaat over de vrijwillige afweging van bedrijven om sociale, ecologische en economische keuzes te maken in hun activiteiten en contacten.

Vandaag deelt Inovet graag de resultaten van deze evaluatie met jou, inclusief de zilveren medaille die we behaalden. Een beloning die we kregen na het bestuderen van de volgende 4 thema’s:

  • Omgeving 
  • Mensen- en arbeidsrechten 
  • Ethiek 
  • Duurzame leveranciers/grondstoffen 

Deze evaluatie stelde ons in staat om ons te verdiepen in het thema MVO, het motiveerde ons om de principes te vertalen in concrete acties en ten slotte leerde het ons een goede aanpak op het gebied van sociale verantwoordelijkheid over de hele wereld.

Inovet wil graag ethisch evolueren en door het welzijn van werknemers en het milieu te waarborgen, engageert Inovet zich om nog meer te investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Palletiseerrobot liquide oplossingen-eenheid

Zo heeft Inovet Arques onlangs bijvoorbeeld geïnvesteerd in een palletiseerrobot in de liquide oplossingen-eenheid. Deze robot is niet alleen ergonomisch (het vermindert MSA: musculoskeletale aandoeningen), maar past zich ook aan aan verschillende situaties, optimaliseert de werkruimte en maximaliseert de productie-efficiëntie door ervoor te zorgen dat werknemers minder zware lasten moeten tillen. We zijn blij om vandaag te kunnen zeggen dat de installatie van deze robot een succes is!

Dit is maar een voorbeeld van de investeringen en verbeteringen die al zijn gedaan of worden uitgerold om onze duurzaamheid te verbeteren, namelijk semi-automatische foliewikkelmachines, semi-elektrische schaarliften, een optimalisatiesysteem voor het sorteren van afval, enz.

We maken van de gelegenheid gebruik om je ook te vertellen over een gloednieuw investeringsproject in uitvoering in Inovet Arques: de aanschaf van een vacuüm hijsmachine. Dankzij een zuigsysteem is het mogelijk om zware ladingen tot 60 kg moeiteloos en veilig te hanteren tijdens de handling van goederen en het laden of lossen van paletten.

In Arendonk hebben we niet zo’n grootschalige projecten rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen lopen, maar proberen we door bijvoorbeeld te kiezen voor planten als zonnewering of door studenten te ondersteunen toch onze bijdrage te leveren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Contacteer ons.
Wij helpen graag!

Contact

2021 © Inovet Group
Gecreëerd door We Are Knights

Global

Home markets

Belgium

France

Hungary

Vietnam

Opgelet, de regelgeving en de medische toepassingen kunnen van land tot land verschillen. De informatie op de site die u bezoekt, is mogelijk niet van toepassing in uw land. Raadpleeg de website van het FAGG voor meer informatie.