Over ons

Het hoofdkantoor van Inovet. De warme thuishaven van waaruit onze Benelux-thuismarkt bediend wordt. Het bruisende epicentrum waar Distributie, R&D en Verkoop & Marketing gecoördineerd worden.

Het walhalla van Inovets Research & Development knowhow. Het kloppend hart van onze grootste thuismarkt. De motor van Inovet met een focus op productie.

www.inovet.fr

De centrale basis voor onze Hongaarse thuismarkt. De tussenpoort voor veel van onze Europese partners. Ondersteuning op vlak van regelgeving.

Inovet®: lokaal en globaal de trouwe partner voor de dierenarts

Inovet is de trouwe partner voor de dierenarts op de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt. In de Benelux kan je bij ons terecht voor onze twee eigen merken geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor dieren (VMD Livestock pharma en Biové Laboratoires), een groot arsenaal aan medische instrumenten, Dermoscent verzorgingsproducten en Trovet dieetvoeding voor dieren. 

Daarnaast doen we ook onderzoek naar en produceren we zelf een uitgebreid gamma aan geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor dieren. Naast de Belgische vestiging in Arendonk, VMD nv/sa, heeft Inovet ook zusterbedrijven in Frankrijk en Hongarije en beschikken we over een grote exportafdeling. Je vindt onze producten dan ook terug in meer dan 120 landen over de hele wereld. 

Onze waarden

Authentiek

We zijn eerlijk, integer en correct. We zijn vriendelijk en toegankelijk. We zijn mensen die met mensen omgaan, trots op onze merken en ons erfgoed.

Betrouwbaar

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn de pijlers van ons erfgoed. Onze klanten vertrouwen op Inovet om een oplossing te vinden die bij hen past. Daarom werken we globaal samen met gerespecteerde partners, die onze waarden delen. We leren van de ervaringen van onze klanten én partners.

Wereldwijd

We zijn actief in meer dan 120 landen, maar in onze thuismarkten houden we graag de vinger aan de pols. We weten wat dierenartsen nodig hebben en zijn hun vertrouwd aanspreekpunt.

Respectvol

We behandelen anderen met respect ongeacht hun ras, huidskleur of geloof. We bieden wereldwijd dezelfde kwaliteits- en servicestandaarden. We luisteren om te begrijpen. We gaan uit van de positieve intenties van anderen.

Verantwoordelijk

Wij promoten het ethisch verantwoord gebruik van geneesmiddelen en organiseren of ondersteunen opleidingen aan dierenartsen om onze kennis te delen. We springen verantwoord om met het milieu. Oplossingen aanreiken, dat is onze focus.

Dynamisch

We combineren de efficiëntie van een multinational met de flexibiliteit van een familiebedrijf. We streven een vlekkeloze levering na en leren van onze fouten. We hebben een "can do"-mentaliteit en gedrevenheid om de klus te klaren. We zijn gepassioneerd om mensen te helpen om hun doelen te bereiken.

Ons profiel

Voedselproducerende dieren

Ons merk VMD® Livestock Pharma omvat zo'n 180 verschillende diergeneesmiddelen en diergezondheidsproducten en meer dan 1200 internationale vergunningen voor het in de handel brengen van geneesmiddelen voor voedselproducerende dieren en dit steeds conform de GMP-richtlijnen en -voorschriften.

Gezelschapsdieren

Met ons merk Biové® Laboratories bieden we zo'n 40 verschillende diergeneesmiddelen en diergezondheidsproducten voor gezelschapsdieren.

Thuismarkten

Dankzij onze drie thuismarkten in België, Frankrijk en Hongarije hebben we een stevige greep op de Europese markt.

Hoofdactiviteit

De productie en distributie van diergeneesmiddelen en gezondheidsproducten voor dieren vormt de hoofdactiviteit van ons bedrijf.

Groothandel

In de Benelux breidt Inovet zijn activiteiten uit met het verdelen van diergeneeskundige instrumenten en dieetvoeding voor gezelschapsdieren.

Productie voor derden

Naast de productie van onze eigen merken, produceert Inovet ook voor andere Europese bedrijven die de toewijding, expertise en flexibiliteit van Inovet waarderen.

CEO

Jan Moons (DVM) kocht het bedrijf in 1989 en investeerde continu in productiefaciliteiten, productontwikkeling, registratiedossiers en de opbouw van een wereldwijd distributienetwerk.

Vakspecialisten

Met een team van getalenteerde vakspecialisten volgt Inovet de nieuwste trends in de diergezondheidssector op de voet. We innoveren en zetten continu toekomstgerichte stappen.

Onze focus

Onze geschiedenis

 • 1910

  Oprichting van
  Laboratoires Ducloy producent
  van humane geneesmiddelen

 • 1952

  Oprichting van de diergeneeskundige
  divisie Laboratoires Biové S.A.S.

 • 1973

  Oprichting van V.M.D. nv/sa
  actief in de distributie van
  farmaceutische grondstoffen
  voor apothekers

 • 1992

  Bouw van een productie-eenheid voor
  injecteerbare diergeneesmiddelen

 • 1993

  Overname van Inovet

 • 1994

  Opstart van de registratie
  van diergeneesmiddelen onder
  het VETo-merk (VMD)

 • 1997

  Overname van Provelux

 • 1998

  Overname van Laboratoires Biard

 • 2000

  Bouw van een productie-eenheid
  voor farmaceutische orale poeders

 • 2002

  Overname Avicopharma

 • 2005

  Overname KFT United

 • 2007

  Overname en consolidatie van de activiteiten VMD & Biové

 • 2008

  Bouw van een productie-eenheid
  voor farmaceutische orale oplossingen

 • 2012

  Bouw van het nieuwe hoofdkwartier

 • 2014

  Overeenkomst verhuring-uitbating
  met Laboratoires Moureau

 • 2015

  Oprichting van de Inovet® holding

 • 2019

  Overname van producten en licenties Alvetra und Werfft

 • 2019-2021

  Bouw van nieuwe injectable plant en kantoor

Klaar voor de toekomst

Contacteer ons.
Wij helpen graag!

Contact

2021 © Inovet Group
Gecreëerd door We Are Knights

Global

Home markets

Belgium

France

Hungary

Vietnam

Opgelet, de regelgeving en de medische toepassingen kunnen van land tot land verschillen. De informatie op de site die u bezoekt, is mogelijk niet van toepassing in uw land. Raadpleeg de website van het FAGG voor meer informatie.