Over ons

Het hoofdkantoor van Inovet. De warme thuishaven van waaruit onze Benelux-thuismarkt bediend wordt. Het bruisende epicentrum waar Distributie, R&D en Verkoop & Marketing gecoördineerd worden.

Het walhalla van Inovets Research & Development knowhow. Het kloppend hart van onze grootste thuismarkt. De motor van Inovet met een focus op productie.

De centrale basis voor onze Hongaarse thuismarkt. De tussenpoort voor veel van onze Europese partners. Ondersteuning op vlak van regelgeving.

Inovet®: één grote familie, één internationale naam

Op 1 juli werd VMD Vetsupport Benelux officieel omgedoopt tot Inovet®. U kent VMD Vetsupport Benelux als de trouwe partner voor de dierenarts op de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt, maar daarnaast heeft het bedrijf in Arendonk, VMD nv/sa, ook een grote exportafdeling en zusterbedrijven in Frankrijk en Hongarije. Om die samenwerking meer kracht bij te zetten en de groep als geheel aan de wereld voor te stellen, dopen we de drie bedrijven om tot Inovet®.

Wat verandert er voor u? 
Voor u als klant verandert er op zich weinig. Inovet® Benelux blijft de voor u vertrouwde distributeur van onze twee eigen merken geneesmiddelen en gezondheidsproducten, een groot arsenaal aan medische instrumenten, Dermoscent verzorgingsproducten en Trovet dieetvoeding voor dieren. De Belgische vestiging blijft op legaal vlak nog de naam V.M.D. nv/sa dragen, maar onze mails en andere communicatie gaan voortaan uit van Inovet®. We stellen ons graag aan u voor als Inovet® -medewerkers, als deel van een internationale groep, maar blijven dezelfde mensen, met dezelfde voeling met u als klant en volledige focus op de Benelux-markt.

De voordelen die we voor u zien door beter samen te werken als groep is dat we:

 • Onze ervaringen over de landsgrenzen heen delen, waardoor we nu nog meer expertise in huis hebben
 • De kosten intern kunnen drukken, wat u alleen maar ten goede kan komen
 • Een sterker, breder productgamma op de markt kunnen brengen

Een familie met twee kindjes
Dat breder productgamma kunnen we u al meteen voorstellen. De Inovet® -familie heeft nu twee eigen merken, ‘twee kindjes’, zoals we ze ook wel liefkozend noemen: VMD Livestock pharma en Biové Laboratoires, de jongste telg. Ons VMD Livestock pharma-gamma omvat een hele reeks geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor voedselproducerende dieren. Daarnaast hebben we ook een nieuw merk Biové Laboratoires met geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor gezelschapsdieren, zoals honden, katten en konijnen en de kleinere diersoorten, zoals ganzen, eenden, siervogels, …. Naast onze bestaande webshop (shop.inovet.be), hebben we vanaf dit najaar ook een vernieuwde website: www.inovet.be

Samen sterk
Inovet® is een familiebedrijf, dat hecht samenwerkt en dezelfde waarden deelt over de landsgrenzen heen. De nieuwe naam versterkt het familiegevoel binnen de groep en schept meer duidelijkheid voor de buitenwereld op wereldwijd vlak. Met deze nieuwe naam zetten we ons internationaal karakter meer in de verf en bundelen we de krachten van onze afdelingen in België, Frankrijk en Hongarije. CEO van Inovet®, Jan Moons, beschrijft deze naamsverandering als “de verderzetting van iets moois”. “We werken al jaren samen” zegt hij, “maar dan vooral achter de schermen. Vanaf nu willen we ons ook als internationale groep naar de buitenwereld profileren en nog hechter met elkaar samenwerken.”

Een wereldwijde speler
Inovet® is een farmaceutisch bedrijf dat onderzoek doet naar geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor dieren, ze produceert en op de markt brengt. Wij verwelkomen u als klant graag in de grote Inovet® -familie en hopen u, als trouwe partner aan uw zijde, ook in de toekomst van dienst te mogen zijn.

Meer weten over de Inovet® -familie?
Vraag ernaar bij uw Inovet® -medewerker.

We hebben ons verhaal voor u ook samengevat in een filmpje:

Onze waarden

Authentiek

We zijn eerlijk, integer en correct. We zijn vriendelijk en toegankelijk. We zijn mensen die met mensen omgaan, trots op onze merken en ons erfgoed.

Betrouwbaar

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn de pijlers van ons erfgoed. Onze klanten vertrouwen op Inovet om een oplossing te vinden die bij hen past. Daarom werken we globaal samen met gerespecteerde partners, die onze waarden delen. We leren van de ervaringen van onze klanten én partners.

Wereldwijd

We zijn actief in meer dan 120 landen, maar in onze thuismarkten houden we graag de vinger aan de pols. We weten wat dierenartsen nodig hebben en zijn hun vertrouwd aanspreekpunt.

Respectvol

We behandelen anderen met respect ongeacht hun ras, huidskleur of geloof. We bieden wereldwijd dezelfde kwaliteits- en servicestandaarden. We luisteren om te begrijpen. We gaan uit van de positieve intenties van anderen.

Verantwoordelijk

Wij promoten het ethisch verantwoord gebruik van geneesmiddelen en organiseren of ondersteunen opleidingen aan dierenartsen om onze kennis te delen. We springen verantwoord om met het milieu. Oplossingen aanreiken, dat is onze focus.

Dynamisch

We combineren de efficiëntie van een multinational met de flexibiliteit van een familiebedrijf. We streven een vlekkeloze levering na en leren van onze fouten. We hebben een "can do"-mentaliteit en gedrevenheid om de klus te klaren. We zijn gepassioneerd om mensen te helpen om hun doelen te bereiken.

Ons profiel

Voedselproducerende dieren

Ons merk VMD® Livestock Pharma omvat meer dan 120 verschillende diergeneesmiddelen en diergezondheidsproducten en meer dan 1800 internationale vergunningen voor het in de handel brengen van geneesmiddelen voor voedselproducerende dieren en dit steeds conform de GMP-richtlijnen en -voorschriften.

Gezelschapsdieren

Met ons merk Biové® Laboratories bieden we meer dan 40 verschillende diergeneesmiddelen en diergezondheidsproducten voor gezelschapsdieren.

Thuismarkten

Dankzij onze drie thuismarkten in België, Frankrijk en Hongarije hebben we een stevige greep op de Europese markt.

Hoofdactiviteit

De productie en distributie van diergeneesmiddelen en gezondheidsproducten voor dieren vormt de hoofdactiviteit van ons bedrijf.

Groothandel

In de Benelux breidt Inovet zijn activiteiten uit met het verdelen van diergeneeskundige instrumenten en dieetvoeding voor gezelschapsdieren.

Productie voor derden

Naast de productie van onze eigen merken, produceert Inovet ook voor andere Europese bedrijven die de toewijding, expertise en flexibiliteit van Inovet waarderen.

CEO

Jan Moons (DVM) kocht het bedrijf in 1989 en investeerde continu in productiefaciliteiten, productontwikkeling en registratiedossiers.

Vakspecialisten

Met een team van getalenteerde vakspecialisten volgt Inovet de nieuwste trends in de diergezondheidssector op de voet. We innoveren en zetten continu toekomstgerichte stappen.

Onze focus

 • Marketing en verkoop van diergeneesmiddelen, medische instrumenten, gezondheidsproducten en dieetvoeding.
 • Onderzoek en ontwikkeling van diergeneesmiddelen.

Onze geschiedenis

 • 1910

  Oprichting van
  Laboratoires Ducloy producent
  van humane geneesmiddelen

 • 1952

  Oprichting van de diergeneeskundige
  divisie Laboratoires Biové S.A.S.

 • 1973

  Oprichting van V.M.D. nv/sa
  actief in de distributie van
  farmaceutische grondstoffen
  voor apothekers

 • 1992

  Bouw van een productie-eenheid voor
  injecteerbare diergeneesmiddelen

  1993

  Overname van Inovet

  1994

  Opstart van de registratie
  van diergeneesmiddelen onder
  het VETo-merk (VMD)

  1997

  Overname van Provelux

 • 1998

  Overname van Laboratoires Biard

  2000

  Bouw van een productie-eenheid
  voor farmaceutische orale poeders

 • 2002

  Overname Avicopharma

  2005

  Overname KFT United

  2007

  Overname en consolidatie van de activiteiten VMD & Biové

 • 2008

  Bouw van een productie-eenheid
  voor farmaceutische orale oplossingen

  2012

  Bouw van het nieuwe hoofdkwartier

 • 2014

  Overeenkomst verhuring-uitbating
  met Laboratoires Moureau

 • 2015

  Oprichting van de Inovet® holding

 • Klaar voor de toekomst

Contacteer ons.
Wij helpen graag!

Contact

2019 © Inovet Group
Gecreëerd door We Are Knights